Programma

Sessie 1:
Panel: dr. Stijn Indeherberge, dr. Jan Mievis, dr. Johan Jespers.

09.00u - 10.30u:
- Introductie
- dr. Jordi Puigdellivol, orthopedisch chirurg, Barcelona FC: "Heelkundig herstel Hamstring letsels."
- Prof. dr. Jan Gielen (radioloog, Jessa Ziekenhuis, Hasselt, U Antwerpen): "Van echo tot MRI: alles over Hamstring letsels."
- Prof. dr. Olivier Verborgt (orthopedisch chirurg, AZ Monica, Deurne, UZA, U Antwerpen): "Rotator cuff scheuren: state of the art."
- Q&A

Intermezzo:

10.30u - 11.00u:
- Spreker volgt: " Covid-19: "Antigentesten in de sportclub"
- Q&A

Sessie 2:
Panel: dr. Koen Pansaers, dr.Steven Bex, dr.Tom Matheve

11.00u - 12.30u:
- Prof dr. Koenraad Peers, Sportgeneeskunde UZ Leuven, KU Leuven: "11 aanbevelingen voor een betere aanpak van spier- en peesletsels."
- Eric Dehaeseleer, S&Ccoach, data analist,Royale Union SG: "Big data... analyse van data analyses op trainings invulling en blessures in het profvoetbal."
- Karolien Rector, MSc, IOC certified sports nutritionist: "De rol van voeding in spierherstel en spieropbouw."
- Q&A
- Afsluiting

Zaterdag 14 november 2020</span

Muscle & tendon injuries:
a multi-dimensional approach

Geachte Congresganger,

De olympische gedachte mag dan belangrijk zijn, maar voor onze sporters geldt vaak alleen dat superlatief : de eerste, de beste, de snelste … te zijn. En al worden ze goed begeleid, en doen ze er alles voor, soms zelfs meer, alles heeft zijn grenzen. Ook de belastbaarheid van ons lichaam. Die goede begeleiding, multidisciplinair en deskundig, verlegt ook grenzen. Tot op de limiet soms. En dan komen er letsels … overbelastingsletsels.
Daarover wil het in dit congres gaan : over de subtiele grens van belasting en draagkracht. Of, hoe met een beperking er toch maximaal gepresteerd kan worden … of welke elementen ondermijnend kunnen zijn … Ook dit jaar mogen we weer beroep doen op zeer deskundige sprekers, we zijn hen dankbaar voor hun bijdragen. Maar het is voor jullie dat we het doen, een enthousiast publiek dat we ook nu weer limburgsgezellig willen ontvangen Van harte een leerzaam congres gewenst,

Namens de organiserende ploeg,

Dr. Johan Jespers

Schrijf je nu in

Klik op de knop inschrijven

Praktisch

Op 14 November 2020 komen we tot online tot bij u via het Webex Events Platform hosted by partner Open Line

Deelnameprijs
Normaal ticket: 25€ + regisratiekost
Studenten: 1O€ + regisratiekost

*Let op: wie zich als student inschrijft zal bij de registratie gevraagd worden om hiervan bewijs aan te leveren via email. Indien u niet kan aantonen dat u in aanmerking komt kan u de toegang tot het congres worden ontzegd of kan het resterende bedrag worden gevorderd à rato van een Normaal Ticket.

We bieden onze deelnemers de mogelijkheid om het congres integraal gedurende een maand terug te bekijken.

Accreditering

Accreditering is aangevraagd. De benodigde documenten zullen na het congres individueel worden verstuurd aan de deelnemers. Artsen 3 punten, pro-Q-kine

Limcosport logo

Volg ons op social media

Limcosport op Twitter:


Copyright © Limcosport
Website by It’s me